neděle 26. května 2013

7) Yuki's diary - Imaginaerum



Přidávám dnes již druhý příspěvek a to proto, že ho jednoduše nemůžu zakomponovat do prvního. Nedávno jsem se podívala na filmovou fantasy Imaginaerum od mé oblíbené kapely Nightwish. Nejdřív se to jmenovalo Imaginearum pak Imaginaerum. No byl v tom zmatek ale druhý název už takto zůstal. Film byl naprosto úžasný.


 Příběh vymýšlel Tuomas Holopainen, takže si myslím, že film byl jakýsi denník o Tuomasově životě a budoucnosti. Hlavní postavou je senilní hudební skladatel, desetiletý chlapec a muž středního věku Thomas. Ano tyto tři postavy jsou jedna a tatáž osoba. Ve filmu se opravdu takto prolínají a na začátku to trvá, než se v tom člověk zorientuje. 
Taakže, 75ti letý hudební skladatel Thomas Whitman, který je uvězněn ve svém světě fantazie a již nevnímá rozdíl mezi realitou a fantazií. Jeho dcera Gem o něj nemá zájem. Nenávidí ho v domění, že o ni celý život nejevil zájem a může za smrt její matky. 
Thomas sedící u svého klavíru čeká, až začne tančit jeho milovaná Arabeska (taková "víla" v glóbu) při zaznění akordu E mol. Přichází srdeční zástava a stařík je převezen do nemocnice. V tu chvíli je v jakémsi sirotčinci jako malý 10ti letý Thomas. Potkává se tam s Ann. V reálném světě je tato Ann postarší dámou, která je nablízku Gem. Ve středním věku ji hraje Anette Olzon. Před sirotčincem ožije sněhulák, kterého jste si mohli všimnout už na začátku filmu. Vezme Thomase do jakého si fantastického světa. 

Hlavním motivem je, jak Thomas postupně zapomíná svůj život a v tomto světě fantazie se snaží za pomoci různých bytostí získat zpět své vzpomínky a lásku své dcery Gem. Ten, kdo mu vše bral, je někdo, od koho by jste to možná nečekali. 
Napsala jsem zde opravdu jen maličký začátek, který možná není moc poutavý, ale opravdu doporučuji se na tento film podívat. Moc se povedl a podobný jsem nikdy neviděla. Líbí se mi, jak jsou ve filmu sice použity písně z alba Imaginaerum, ale v pozměněné verzi, tudíž nejsou stejné a některé dokonce hezčí než v albu. Celé kapela Nightwish je ve filmu vidět párkrát, i Tuomas, ačkoliv hraje hlavní roli, není vidět dlouho. Zrovna u něj mě to mrzí, protože je to můj nejoblíbenější člen kapely. 
Té holčičce moooc závidím =.= 




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář! ♥ / Thank you for your comment!♥