pátek 31. května 2013

Bloomers tutorial

Nuže, chtěla jsem si dnes koupit černou barvu na vlasy, ale neměli mnou požadovaný odstín. Na truc jsem tedy navštívila švadlenku a koupila si černou látku na bloomers. Černé jsem doteď neměla, tak asi nastala chvíle si je pořídit. Kdyby foukal vítr a byli vidět ty mé fialové s puntíky, asi by to byl vtipný pohled.
Obrázky jsou použity z http://egl.livejournal.com/4904975.html , ale maličko jsem jejich návod poupravila :D

Co je potřeba?

0,4m černé bavlněné plátno - šíře 140cm
1m černá guma  - široká asi 1,5cm, pak si ji upravíte dle obvodu vašeho pasu
2x 1m černá guma - tenká asi 0,5cm - upravíte dle obvodu stehen
Šíře gumy je asi individuální :) záleží na vás, ale do pasu je opravdu lepší širší guma.
2m černá krajka - šíře je na vás






1) rozdělíte látku na 4 stejné díly a dáte 2 a 2 přes sebe co nejpřesněji - budete mít dvě "hromádky"

 Odměříte na každé hromádce směrem dolů 30cm a nahoře do strany 5 cm. Uděláte "sedlo" na vaši "sedinku" a přední díl. Tuto část vystřihnete a vznikne vám oblouk jako na obrázku. Rozdíl oproti původnímu tutorialu a tom ode mě je, že jsem nahoře spodky nezužovala. Pracovala jsem vlastně s obdélníky a nikoliv několika úhelníky jako na obrázku. Navíc mé spodky jsou kratší. Takže opravdu stačí 40cm látky. 30CM na sedlo a 10cm na nohavičky. Podle návodu na obrázku jsem měla bloomers skoro ke kolenům. NA JEDNÉ HROMÁDCE JE SEDLO HLUBŠÍ!!! POZORNĚ KOUKNĚTE NA OBRÁZEK!




2) máte teď 2 díly "řitní" a dva díly přední :) vezmete jeden zadní díl (ten s hlubším obloukem) a jeden přední díl. sešijete je dohromady dle obrázku. To samé udělejte s dalšímy dvěma díly. Pozor aby vám pak díly dobře seděli, takže dbejte na to, na jakou stranu díly dáváte.



3) Sešijte tu kratší stranu. Začistěte okraje látky entlováním.


4) Nyní máte 2 nohavice na rubové straně. Jednu z nich nechte na rubu a druhou přetáhněte a vložte ji do druhé. Měla by se vám překrývat "řitní" strana s "řitní" a přední s přední, aby se to dalo k sobě sešít.





5) Vyndejte jednu nohavici a máte obrovské "trenky". Stáhněte je nahoře širší gumou. Dole našijte krajku a pak nohavice taky stáhněte gumou. Nezapomínejte látku na okrajích začistit ať se netřepí. 

Přikládám pár fotek mého výtvoru a doufám, že se to nějakému začátečnickému nadšenci podaří stejně dobře, jako mě. A při nejlepším ještě lépe :D
NEBOJTE SE ZEPTAT, POKUD BY BYLA NĚJAKÁ NESROZUMITELNOST ^__^







Cameo sukně dokončena!

Nestyďte se a přidejte komentář. Budu moc ráda ^__^
Po menších úpravách jsem konečně dokončila moji snad nejhezčí sukni. Hotová je i slíbená tote bag! Rozhodla jsem se, že jí přikrášlím o roztomilou mašličku a rušní potisk L z Death Note. Teď se můžete pokochat spoustou fotek z celého průběhu.










FÁZE 1 DOKONČENA









TOTE BAG




¨





středa 29. května 2013

8) Yuki's diary - Pokrok v šití

Už od včerejšího večera pracuji na sukni z modré bavlny(přesněji královská modrá myslím). Metr byl za 120kč a opravdu mě tak moc zaujala, že jsem jí dala přednost a
bílé šaty asi šít nebudu vůbec. Moc se mi do toho nechce. Zkazila bych to a byla by to pak škoda látky a peněz. Výjimečně jsem zkusila na sukni jiný střih. Normálně ji dělám kolovou (vystřihnu kolo, prostě geometrie), ale teď jsem ji udělala ze čtverců. Na první pokus je pěkná a dobře také dopadl i potisk, který jsem také zkoušela poprvé. Použila jsem zažehlovací barvu na textil, tužku, předlohu a karton na podložení, aby se mi barva nepropila skrz. Šití mi trvalo cca 3-4 hodiny a kreslení asi hodinu. Nemohla jsem se dočkat a sušila jsem moji kamej teplým vzduchem z fénu. Fungovalo to. Mé veledílo bylo suché a já ho mohla přežehlit. Nyní mám sukýnku hotovou a jediné co na ni zbývá je černá krajka nad kanýrem a jako doplněk totebag ve stejné barvě. Jen přemýšlím, co tam nakreslím?
Dnes byl článek stručnější, abych mohla jít šít totebag. Zítra určitě přidám víc fotek a těšit se můžete i na fotku hotové okrajkované sukně. Schválně, pro jaký potisk se rozhodnu na tu tašku.






pondělí 27. května 2013

Tvořivé dny pokračují...

Nestyďte se a sdělte mi do komentářů svůj názor. Budu moc ráda :)


Má tvořivost nezná mezí. Chtěla jsem zkusit něco jiného. Něco, co jsem ještě nezkoušela. Pokusila jsem se vytvořit sametku s "řetízkovým komplexem". Původně měl být přímo posetý klíčky, ale byly drahé a tak jsem koupila jen dva. (nezbylo by mi pak na jídlo :DD a jíst se musí) Spolu se sametkou, prýmkem a ostatními
bižuterními komponenty mě materiál vyšel zhruba na 70kč.


 Poté doma začal můj boj s rozevíráním "koleček?", nevím jak se těm kroužkům na spojování říká. Prsty jsem měla otlačené, rozbodané od konců těch kroužků. Až pak mě napadlo, že si můžu vzít z nářadí kleštičky. No jo, natěšenost zatlačuje logické uvažování. Důležité je, že se to povedlo a z výsledků jsem spokojená.
Protože jsem koupila i komponenty na pecičkové náušnice, vyrobila jsem si červené růžičky a pár maličkostí z fima. Už se v tom modelování lepším, doufám... Ségra říkala, že ano. V budoucnu toho fima musím pořídit více barevných variací, aby jsem mohla tvořit samé sladké doplňky - sušenky, dortíčky atd... Samozřejmě budu vyrábět i nesladké a nejspíš i gothic doplňky. Přeci jen mám ten temnější styl raději.


















neděle 26. května 2013

7) Yuki's diary - Imaginaerum



Přidávám dnes již druhý příspěvek a to proto, že ho jednoduše nemůžu zakomponovat do prvního. Nedávno jsem se podívala na filmovou fantasy Imaginaerum od mé oblíbené kapely Nightwish. Nejdřív se to jmenovalo Imaginearum pak Imaginaerum. No byl v tom zmatek ale druhý název už takto zůstal. Film byl naprosto úžasný.


 Příběh vymýšlel Tuomas Holopainen, takže si myslím, že film byl jakýsi denník o Tuomasově životě a budoucnosti. Hlavní postavou je senilní hudební skladatel, desetiletý chlapec a muž středního věku Thomas. Ano tyto tři postavy jsou jedna a tatáž osoba. Ve filmu se opravdu takto prolínají a na začátku to trvá, než se v tom člověk zorientuje. 
Taakže, 75ti letý hudební skladatel Thomas Whitman, který je uvězněn ve svém světě fantazie a již nevnímá rozdíl mezi realitou a fantazií. Jeho dcera Gem o něj nemá zájem. Nenávidí ho v domění, že o ni celý život nejevil zájem a může za smrt její matky. 
Thomas sedící u svého klavíru čeká, až začne tančit jeho milovaná Arabeska (taková "víla" v glóbu) při zaznění akordu E mol. Přichází srdeční zástava a stařík je převezen do nemocnice. V tu chvíli je v jakémsi sirotčinci jako malý 10ti letý Thomas. Potkává se tam s Ann. V reálném světě je tato Ann postarší dámou, která je nablízku Gem. Ve středním věku ji hraje Anette Olzon. Před sirotčincem ožije sněhulák, kterého jste si mohli všimnout už na začátku filmu. Vezme Thomase do jakého si fantastického světa. 

Hlavním motivem je, jak Thomas postupně zapomíná svůj život a v tomto světě fantazie se snaží za pomoci různých bytostí získat zpět své vzpomínky a lásku své dcery Gem. Ten, kdo mu vše bral, je někdo, od koho by jste to možná nečekali. 
Napsala jsem zde opravdu jen maličký začátek, který možná není moc poutavý, ale opravdu doporučuji se na tento film podívat. Moc se povedl a podobný jsem nikdy neviděla. Líbí se mi, jak jsou ve filmu sice použity písně z alba Imaginaerum, ale v pozměněné verzi, tudíž nejsou stejné a některé dokonce hezčí než v albu. Celé kapela Nightwish je ve filmu vidět párkrát, i Tuomas, ačkoliv hraje hlavní roli, není vidět dlouho. Zrovna u něj mě to mrzí, protože je to můj nejoblíbenější člen kapely. 
Té holčičce moooc závidím =.= 




Opět má tvořivá mánie!

Nestyďte se a přidejte komentář. Budu moc ráda za vaše názory a postřehy ^__^

Celý den různě experimentuji a vymýšlím, co nového bych mohla vyrobit. Také jsem za pomoci dvou komentářů dospěla k rozhodnutí, že psát články v angličtině není dobrý nápad, vzhledem k názorům okolí na mou gramatiku. Ačkoliv je mi líto
jednoho vulgárněji psaného komentáře ohledně mé angličtiny, za ten delší a milejší komentář jsem ráda. Oba anonymové mi na rovinu řekli pravdu a já si toho vážím. 


Začátek mých inspirativních dní nastal na čtvrteční hodině fyziky, kdy jsem si při maličko nezáživném výkladu  nejmenované paní profesorky kreslila do sešitu. Vzešel z toho návrh roztomilých šatiček. Na obrázku jsou sice červené, ale šít je budu bílé. Opět to asi bude akce "pokus - omyl", ale snad se to vydaří. Bylo by mi líto peněz za látku. V mé maličké nemotorné hlavince mám podrobný postup, jak mám šaty ušít. Vršek bude řasený, knoflíčky falešné, jen na ozdobu, nepoužiju žádnou krajku, vše bude jen nařasená bílá látka, zezadu budou na zip. Možná to stihnu ještě tento týden a na blížící se Geetacon bych šla v něčem sweet.
Dnes jsem se ještě pustila do výroby pár maličkostí z fima a nějakých doplňku do vlasů. Ještě, že už nemáme plynovou troubu. V té se tato polymerová hmota péct vážně nedá. Přemýšlím, že začnu modelovat růžičky v silikonových rukavicích, protože ty otisky prstů mě tam vážně iritují. Mám těchto rukavic plnona hodinu ošetřovatelství :D Pak jsem ještě zkoušela experimentovat se svými vlasy. Ten účes vypadá dost zajímavě, jen bych v něm asi nikam nešla. Nesluší mi. 
V minulém článku jsem slibovala shopping update. Bude brzy. Čekám na další věc, která mi dorazí v průběhu příštího týdne.